050 711 9319 info@solutebv.nl

Aardwarmte

Duurzaam elektrisch verwarmen met een warmtepomp

Aardwarmte is, zoals de naam al doet vermoeden, warmte uit de aarde. Door diep in de grond te boren kan er energie worden gewonnen. Bij aardwarmte, ook wel bodemenergie genoemd, wordt gebruikgemaakt van de temperatuur van de aarde op een diepte van tussen de 100 en 200 meter. Er wordt via een warmtewisselaar warmte overgebracht naar een warmtepomp in het pand. De warmtepomp verwarmt vervolgens je tapwater en het water voor de cv.

Bij bodemenergie wordt een water-water warmtepomp gebruikt; deze is nog effici├źnter met energie dan een lucht-water warmtepomp. Bijkomende voordelen van aardwarmte is dat deze in de zomer ook je huis kan koelen en je hebt geen buitenunit nodig zoals bij een lucht-water warmtepomp. Dit scheelt ruimte en geluid.

Gecertificeerde grondboringen

Solute beschikt over een boormachine en de benodigde certificering om een grondboring voor bodemenergie te kunnen uitvoeren. We adviseren je graag in hoeverre bodemenergie voor jou een goede oplossing is.

Om het gebruik van aardewarmte te bevorderen zijn er diverse subsidies in het leven geroepen. Solute geeft je graag meer informatie over de verschillende subsidies en helpt je bij de subsidieaanvraag. Ook kan Solute de eventuele benodigde vergunning voor aardwarmte voor je aanvragen.

Een plan op maat

Benieuwd wat Solute voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.