050 711 9319 info@solutebv.nl

Over de functie

Als startend monteur energietechniek werk je samen met een ervaren monteur aan het goed uitvoeren van diverse installatiewerkzaamheden voor de klanten van Solute Energietechniek bv in het noorden en oosten van het land. Dat kunnen zonne-energiesystemen zijn, maar ook een grondboring ten behoeve van aardwarmte. 

Je gaat gelijk aan de slag in de praktijk. Je wordt begeleid door je collega’s en volgt een aantal cursussen en opleidingen.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Plaatsen en aansluiten van zonnepanelen, met name op schuine en platte daken
 • Monteren van de onderconstructie op het dak
 • Trekken van de bekabeling
 • Opbouwen van ladders, steigers en andere middelen om veilig (op hoogte) te kunnen werken
 • Opstellen van de boorinstallatie
 • Assisteren bij de grondboring 

Over Solute Energietechniek

Solute Energietechniek bv is een jong bedrijf, maar wel met bergen ervaring in zowel zonnepanelen installaties, boringen voor bodemenergie als elektrotechniek. Solute werkt aan een wereld die draait op duurzame energie en dat kunnen we niet alleen. We zoeken daarom een beginnend monteur die bijdraagt aan de overgang naar hernieuwbare energie. Heb jij een technische mbo-opleiding en op zoek naar een (eerste) veelzijdige baan op gebied van installatie- en elektrotechniek. Wij leren jou – on the job en door middel van opleidingen – de kneepjes van het vak en bieden interessante techniek om mee te werken. En je krijgt de mogelijkheid om met Solute Energietechniek mee te groeien.  

Solute Energietechniek rekent particulieren en bedrijven in Noord- en Oost-Nederland tot haar klanten. We bieden een breed pakket aan energie- en duurzaamheidsoplossingen waaronder het opwekken van energie middels aardwarmte en zonnepanelen, maar ook energieopslag in de vorm van thuisaccu’s. Daarnaast leveren we de benodigde elektrotechnische installaties. En samen met een partner kunnen we ook voorzien in verwarmen en koelen door middel van warmtepompen en airconditioning. 

Jouw profiel

Als startend monteur energietechniek herken je je in dit profiel:

 • Je hebt een mbo-opleiding (minimaal niveau 2) elektrotechniek, installatietechniek, civiele techniek, werktuigkundige installaties of een vergelijkbare technische opleiding gedaan. Of je bent hier nog mee bezig.
 • Je hebt twee rechterhanden en weet van aanpakken
 • Je bent leergierig en hebt interesse in duurzame energietechnieken
 • Je hebt geen hoogtevrees
 • Je bent graag aan het werk in de buitenlucht en op verschillende locaties
 • Je bent in bezit van rijbewijs B (en idealiter heb je ook BE)
 • Je hebt een geldige VCA of bent bereid deze te behalen
 • Je kunt goed omgaan met collega’s en klanten. Oftewel, je bent sociaal en communicatief vaardig

Wil je aan de slag bij Solute, maar voldoe je niet helemaal aan de functie-eisen? Dat is geen probleem. Het gaat ons om je ambitie en je potentie om je verder te ontwikkelen en met ons mee te groeien.

Wat bieden we jou

Solute Energietechniek biedt jou een fijne plek om het vak te leren en je verder te ontwikkelen. Je krijgt de kans om met ons mee te groeien. Pas je goed bij Solute en denk je net zo over ons, dan bieden we je een vaste baan.

Natuurlijk verdien je een marktconform salaris volgens de CAO Technisch installatiebedrijf, inclusief pensioenopbouw. Je moet dan denken aan tussen de € 2100 en € 2400 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Wij betalen de benodigde opleidingen en cursussen voor jou. We zorgen voor het gereedschap en kleding om goed en veilig te kunnen werken.

Meer informatie en reageren

Heb je vragen over de functie dan kun je bellen of mailen met Mike Oelen: 06 – 4290 8015 / mike@solutebv.nl.

Wil jij je ontwikkelen als monteur energietechniek bij Solute? Stuur dan je reactie (cv plus motivatie) naar mike@solutebv.nl